”Svenne” Kebabpizza

4 pizzor

Gräddad kebabpizza på bakplåtspapper med sallad, tomat, pommes och kebabsås runt om på ett stenbord

Ingredienser

 

Stark kebabsås

  • 1,5 dl Salakis Turkisk Yoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk oregano
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk mald spiskummin
  • Salt och svartpeppar

 

Vit kebabsås

  • 1 msk finriven vitlök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl Salakis Grekisk Yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

Börja med att vispa ihop såserna. Smaka av med salt och peppar, är såserna för tjocka så späd med lite vatten. Fritera pommes enligt anvisning på påsen. Skiva därefter lök, klyfta tomaterna och skär isbergssalladen i bitar. Kavla ut tunna pizzor och bred på tomatsåsen. Strö över osten och lägg på kebabköttet. Baka av pizzorna, ca 12 minuter. Toppa med grönsaker, feferoni, pommes och avsluta med att ringla över såserna.