”Svenne” Kebabpizza
4 pizzor

Ingredienser
- ”Svennedeg” (till recept)
- ”Svennesås” (till recept)
- 400 g färdigt kebabkött
- 200 g Skånemejerier® Pizzaost riven
- 8 st feferoni
- 1 st huvud isbergssallad
- 1 st tomat
- 1 st rödlök
- Ca 300 g pommes
Stark kebabsås
- 1,5 dl Salakis Turkisk Yoghurt
- 3 msk majonnäs
- 1 msk riven vitlök
- 1 msk chilisås
- 1 msk oregano
- 1 msk sambal oelek
- 1 tsk mald spiskummin
- Salt och svartpeppar
Vit kebabsås
- 1 msk finriven vitlök
- 1 dl majonnäs
- 2 dl Salakis Grekisk Yoghurt
- 1 tsk flytande honung
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
Börja med att vispa ihop såserna. Smaka av med salt och peppar, är såserna för tjocka så späd med lite vatten. Fritera pommes enligt anvisning på påsen. Skiva därefter lök, klyfta tomaterna och skär isbergssalladen i bitar. Kavla ut tunna pizzor och bred på tomatsåsen. Strö över osten och lägg på kebabköttet. Baka av pizzorna, ca 12 minuter. Toppa med grönsaker, feferoni, pommes och avsluta med att ringla över såserna.