New York
4 pizzor

Ingredienser
- 650 g vetemjöl special (ca 10,8 dl)
- 425 g kallt vatten (4,25 dl)
- 20 g strösocker (1 msk)
- 5 g färsk jäst
- 45 g olivolja (0,5 dl)
Gör så här:
BLANDA DEG
Släng ner alla ingredienser i en vispskål och kör maskinen med degkrok i 10 minuter. Låt degen vila i 5 minuter, kör sen i 3 minuter till. Vila igen och ge den en sista omgång på 3 minuter, sen är det klart!
VIK
Vänd ut degen på ett bakbord och vik ihop den några gånger. Det här ger den lite struktur och kärlek.
FÖRJÄSNING
Lägg degen i en bunke, täck med lock eller plast, och låt den sedan jäsa i ungefär 1 timme.
FORMA BOLLAR
Dela degen i 4 lika stora bitar och forma till fina bollar med lätt oljade händer, det gör det smidigare och mindre kladdigt.
KALLJÄSNING
Lägg degbollarna i en låda med lock. Låt dem stå i rumstemperatur 1 timme, ställ dem sen i kylen i 12-24 timmar.
PIZZADAGS
Ta ut degbollarna i god tid. Forma pizzorna försiktigt med händerna och behåll de där bulliga, fina kanterna, de kommer bli perfekta i ugnen!