Chicago deep dish
4 pizzor

Ingredienser
- 250 g vetemjöl (ca 4 dl)
- 30 g majsmjöl (ca 0,5 dl)
- 150 g fingervarmt vatten (1,5 dl)
- 12 g färsk jäst
- 3 g salt (ca 1 tsk)
- 5 g socker (1 tsk)
- 25 g smör
- 5 g olivolja (0,5 msk)
Gör så här:
BLANDA DEG
Smula jästen i en bunke och häll över ljummet vatten. Rör om tills jästen löst sig helt. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite innan du blandar ner det tillsammans med salt, socker, majsmjöl och det mesta av vetemjölet.
KNÅDA
Låt degen arbeta i maskin tills att den är smidig och har börjat släppa från bunkens kanter.
FÖRJÄSNING
Forma degen till en boll och pensla ett tunt lager olivolja över ytan. Lägg den i en bunke och täck med plastfolie eller bakduk. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.
INFÖR BAKNING
Arbeta ut degen försiktigt och forma den efter en ugnssäker form. Lägg degen i formen, tryck ut höga kanter och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter innan du toppar och gräddar.