Chicago deep dish

4 pizzor

Chicago deep dish i stekpanna med tomatsås

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl (ca 4 dl)
  • 30 g majsmjöl (ca 0,5 dl)
  • 150 g fingervarmt vatten (1,5 dl)
  • 12 g färsk jäst
  • 3 g salt (ca 1 tsk)
  • 5 g socker (1 tsk)
  • 25 g smör
  • 5 g olivolja (0,5 msk)

Gör så här:

BLANDA DEG

Smula jästen i en bunke och häll över ljummet vatten. Rör om tills jästen löst sig helt. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite innan du blandar ner det tillsammans med salt, socker, majsmjöl och det mesta av vetemjölet.

KNÅDA

Låt degen arbeta i maskin tills att den är smidig och har börjat släppa från bunkens kanter.

FÖRJÄSNING

Forma degen till en boll och pensla ett tunt lager olivolja över ytan. Lägg den i en bunke och täck med plastfolie eller bakduk. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.

INFÖR BAKNING

Arbeta ut degen försiktigt och forma den efter en ugnssäker form. Lägg degen i formen, tryck ut höga kanter och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter innan du toppar och gräddar.